Attraksjoner


Preikestolen foto: Svein-Magne Tunli

Preikestolen

Preikestolen rager 604meter over Lysefjorden og er den mest kjente turistattraksjonen i Ryfylke og Rogaland. Fra det ca 25x25 meter store platået, kan du nyte utsikten inn hele Lysefjorden. Les mer om Preikestolen på:
ryfylke.com

Laksestudio

Laksestudio

Ved laksetrappa i Sandsfossen på Sand finner en det første laksestudioet bygget i Norge. Den nederste delen av Laksestudioet ligger under vann, og her kan en se fisk på vei opp trappa gjennom to store glassvinduer. Les mer om Laksestudio på:
suldal-turistkontor.no

Laksesafari

Laksesafari

Iført overlevingsdrakt, snorkel og maske flyter du fritt ned gjennom strykene i den kraftige elven Suldalslågen. En laks piler forbi, en annen står og stanger mot strømmen. Dette er Laksesafari. Finn ut mer om Laksesafari på:
molaks.no


Litunet Ryfylkemuseet

Ryfylkemuseet

Ryfylkemuseet er et regionsmuseum for kommunene i Ryfylke. I Suldal kan du besøke gårder fra de fleste lag i bondesamfunnet i tillegg til skolemuseum og kirke. Litunet med sin fantastiske utsikt til Hylsfjorden er et særpreget tun med bygninger fra 1700-tallet. Les mer om Ryfylkemuseet på:
ryfylkemuseet.no

Høse Bru

Høse Bru & Sandsfossen

Høse Bru er en del av Nasjonal turistvei Ryfylke og krysser Suldalslågen ved Høse, rett overfor Sandsfossen. Den er i tillegg til å være del av nasjonal turistvei Ryfylke også del av ny turvei som går videre til Høse og Gåsavika på Sand. Les mer om Høse Bru på:
nasjonaleturistveger.no

Blåsjø foto: Martin NH

Blåsjø

Blåsjø er Norges største energimagasin. Her finner man også Norges største fyllingsdam, Norges høyeste fyllingsdam og Norges største betongdam. Ved høyeste regulerte vannstand dekker Blåsjø-magasinet et område på over 82 km2. Les mer om Blåsjø på:
suldal-turistkontor.no


Sentrumsvandring

Sentrumsvandring

Har du lyst å høre mer om strandstaden Sand, og hvordan den ble til? Vi har guider som gjerne tar dere med på vandring mellom de gamle husene på Sand. Kan kombineres med et besøk på Ryfylkemuseet og/eller Laksestudio. En guidet omvisning tar ca 1,5 time. Sentrumsvandring er i sammarbeid med:
ryfylkemuseet.no

Røldal Stavkirke

Røldal Stavkirke

Røldal Stavkirke er den viktigste turistattraksjonen i Røldal og ligger midt i bygdesentrumet. Kirken er mye besøkt på grunn av sin spesielle utsmykking og historie. Kirken ble bygd omkring år 1250. Les mer om Røldal Stavkirke på:
roldal-reiseliv.no